A. Huxley:"Až lidé jednou zjistí pravdu, zešílí z ní..." - to není nutné, ale čistit se a zvyšovat vibrace a lásku ano. Začněte s vědomým tvořením své reality, nejlépe HNED!

Radiační trouby - škodlivé mikrovlnky

4. března 2011 v 23:48 | WMmagazín.eu |  Elektrosmog

Zařízení k vaření mikrovlnami původně vyvinuli a zkoumali němečtí vědci v rámci vývoje mobilního týlového zařízení, zkušebně nasazeného v průběhu invaze do Sovětského svazu. Těmito výkonnými elektronickými aparáty, umožňujícími masovou přípravu jídel, hodlala Wehrmacht řešit logistické problémy spojené s palivem pro polní kuchyně. Navíc nabízely mnohem rychlejší výdej stravy vojákům, než tradiční zařízení. Po počátečním nadšení však bylo od dalších experimentů tohoto druhu upuštěno. Jak sami zjistíte, stalo se tak z dobrých důvodů…

Spojenci pak po válce objevili dokumentaci o lékařském výzkumu spojeném s vývojem těchto aparátů. Tyto dokumenty byly společně s experimentálním mikrovlnným vybavením převezeny do USA, kde je Ministerstvo války utajilo s odvoláním na vědecký výzkum.

Vzhledem k jednoznačným závěrům švýcarských, ruských a německých vědeckých klinických studií, nelze ignorovat mikrovlnky uhnízděné v našich kuchyních.
WM magazin 01

Krátké shrnutí

1) Konzumace stravy zpracované mikrovlnkou působí dlouhodobá a trvalá poškození mozku, způsobená vyzkratováním mozkových elektrických impulsů [depolarizací nebo demagnetizací mozkové tkání].

2) Lidské tělo nemůže metabolizovat [přijmout, strávit] cizí nepřirozené vedlejší produkty, vznikající v mikrovlnami zpracovaném jídle.

3) Produkce mužských a ženských hormonů se při trvalé konzumaci mikrovlnami zpracované stravy zastavuje anebo mění.

4) Účinky vedlejších produktů z mikrovlnami zpracovaného jídla jsou uvnitř lidského těla reziduální [dlouhodobé, trvalé].

5) Minerály, vitamíny a živiny v každém mikrovlnami zpracovaném jídle jsou redukované nebo pozměněné tak, že z nich lidské tělo má malý nebo vůbec žádný užitek; v horším případě organizmus absorbuje směsi látek, které nedokáže zpracovat ani vyloučit.

Radiační trouby - mikrovlnky škodí zdraví

Miliony lidí nevědomky obětují své zdraví výměnou za pohodlí mikrovlnné trouby. Je očividné, že mikrovlnné záření kromě "ohřívání" dělá se zahřívanými látkami ještě něco navíc.
"My, vědci, neseme hlavní odpovědnost za současný nepřijatelný stav. Je proto naší záležitostí zvrátit tuto situaci a přinést světu nápravu. Snažím se přivést člověka a techniku zpět do souladu s přírodou. Můžeme mít podivuhodné technologie, které neznásilňují přírodu. " Dr. Hans HertelI

Prokázaná nebezpečí užívání mikrovln

Je možné, že milióny lidí nevědomky obětují své zdraví výměnou za pohodlí mikrovlnné trouby? A proč bylo v Sovětském svazu už v roce 1976 zakázáno používat k vaření mikrovln? Kdo vůbec vynalezl mikrovlnku?

Odpovědi na tyto otázky vás možná šokují natolik, že zahodíte svou mikrovlnku do šrotu. Více než 90 procent amerických rodin má už po léta v kuchyni mikrovlnku, kterou užívá k přípravě jídel. U nás se tento přístroj objevoval jen sporadicky, ale po roce 1990 vtrhl i na náš trh plnou silou.

WM magazín 01


Je očividné, že mikrovlnné záření kromě "ohřívání" dělá se zahřívanými látkami ještě něco navíc.

Jelikož se v přirovnání k obvyklé troubě mikrovlnka jeví vhodnější a energeticky účinnější, obejde se bez ní velmi málo současných domácností, stánků s rychlým občerstvením a restaurací.

Lidé si obvykle myslí, že jejich mikrovlnná trouba jen vaří jídlo a na ně ani na jejich stravu nemá žádný negativní vliv. Pochopitelně, vždyť kdyby mikrovlnka skutečně škodila, příslušné instituce by přece nikdy nepřipustily její prodej. Je tomu skutečně tak? Bez ohledu na to, jak zní odůvodnění "oficiálního" povolení týkajícího se mikrovlnné trouby, pokud jde o nás přestali jsme ji používat. Důvodem jsou výzkumem odhalená a potvrzená fakta, tvořící obsah tohoto článku.

Smyslem tohoto článku je seznámit soudného čtenáře s prověřenými důkazy o tom, že "mikrovlnné vaření" je nejen nepřirozené a nezdravé, ale že je pro nás daleko nebezpečnější, než si je vůbec kdo ochoten představit. Zamlčování faktů a důkazů ve prospěch obchodu a průmyslu je obecně známá praxe. Kvůli tomu v blažené nevědomosti a bez znalosti vedlejších účinků a nebezpečí pokračujeme v bombardování potravin mikrovlnami, v domnění, že je to tak dobře...

Seznámíme vás s řadou nezodpovědně skrývaných faktů a bude jen na vás, jaké z nich vyvodíte důsledky.

Jak pracuje mikrovlnná trouba?

Mikrovlny jsou jednou z forem elektromagnetické energie. Podobně jako světelné nebo rozhlasové vlny zaujímají část elektromagnetického spektra. Ve věku moderní technologie jich využíváme k dálkovému přenosu telefonu, televizních programů a počítačových informací, ať už na zemi či prostřednictvím satelitů. Ale nejznámější jsou nám jako zdroj energie k ohřívání nebo vaření jídla.

Každá mikrovlnná trouba obsahuje takzvaný magnetron, speciální elektronku, v níž magnetická a elektrická pole působí na elektrony tak, aby produkovala záření v mikrovlnném spektru okolo 2450 megahertzů (MHz), čili 2,45 GHz. Takto vyprodukované mikrovlnné záření působí na molekuly potravin.

Všechny energetické vlny mění svou polaritu z pozitivní na negativní, a to při každém cyklu vlny. U mikrovln k těmto změnám dochází nesčetněkrát za sekundu. Molekuly potravin - obzvlášť molekuly vody - mají pozitivní a negativní "konce", obdobně jako severní a jižní pól magnetu. Jsou tedy dvoupólové - bipolární.

Běžné typy mikrovlnek mají příkon asi 1000 wattů střídavého proudu. Magnetronem generované mikrovlny bombardující jídlo nutí bipolární molekuly, aby ve snaze přizpůsobit se jejich frekvenci, rotovaly milióny krát za vteřinu. "Zmítání molekul přímo uvnitř jídla vyvolá třecí teplo, které ho vaří zevnitř. Násilím vyvolané molekulární tření ovšem současně značně poškozuje strukturu všech okolních molekul; nezřídka je úplně roztrhá nebo přinejmenším značně deformuje. (Věda tomu říká "strukturální izomerie".)

Pro porovnání. Zatím co tvorba tepla přicházejícího ze Slunce spočívá na principu pulsujícího stejnosměrného proudu (DC), mikrovlnné trouby užívají k jeho vytvoření střídavý proud (AC). Magnetron v troubě navíc produkuje špičky vlnových délek energie ve velmi zúžené frekvenci energetického spektra, zatímco sluneční přichází v širokém kmitočtovém pásmu.

K popisu vlastností elektromagnetických vln je užívána řada termínů, například vlnová délka, amplituda, cyklus a frekvence. Oč tu přitom jde?

* Vlnová délka udává typ záření, například rozhlasové vlny, rentgenové záření, záření ultrafialové, viditelné, infračervené, atd.

* Amplituda udává rozsah kmitu změřeného od výchozího bodu.

* Cyklus udává jednotku frekvence, například v cyklech za sekundu, hertz (Hz), nebo v taktech za sekundu.

* Kmitočet udává počet výskytu [kmitů] v časovém intervalu (obvykle 1 sekunda); jde tedy o počet opakování průběhu události za jednotku času; například počet opakování cyklů za sekundu.

Záření je rozptyl energie elektromagnetickými vlnami.

Podle definice fyzikálního názvosloví jde o "elektromagnetické vlny vysílané atomy a molekulami radioaktivních látek v důsledku jaderného rozpadu". Záření vyvolává ionizaci, protože neutrální atomy získávají nebo ztrácejí elektrony. Shrnuto: v mikrovlnné troubě dochází k rozpadům a změnám molekulární struktury potravin vystavené procesu radiace. Výrobci by správně měli hovořit o "radiačních troubách", ale je sporné, zda by pak vůbec ještě nějakou prodali. Název nicméně přesně vystihuje čím mikrovlnná trouba skutečně je.

Bylo nám řečeno, že mikrovlnná příprava jídla není totéž jako jeho ozařování (radiační "treatment"). Budí to dojem, že je užito naprosto rozdílných energetických vln odlišné intenzity. Ani jedna dosavadní úřední studie ovšem neprokázala neškodnost užívání mikrovln. Přitom všichni víme, že platnost oficiálních studií bývá "ve vyšším ekonomickém zájmu" záměrně omezená. Mnohá z takovýchto "oficiálních studií" se také později ukázala jako žalostně nepřesná.

Spotřebitelé by mohli očekávat, že experti používají v dostatečné míře zdravý selský rozum. Pravdou je však pravý opak.

Vezměme si příklad z vajíček. Koncem šedesátých let bylo celosvětově proklamováno prohlášení o jejich "prokázané škodlivosti lidskému zdraví". Tato akce nám vynesla imitace vaječných produktů a velké zisky jejich výrobcům, zatím co vaječné farmy jedna po druhé krachovaly.

Nedávná studie, opět sponzorovaná americkou vládou, tvrdí a dokladuje, že vejce přes všechna tehdejší "vědecky ověřená prohlášení" našemu zdraví neškodí. Tak komu a čemu bychom vlastně měli věřit? Jakých měřítek bychom měli používat, posuzujeme-li záležitostí, které se přímo týkají našeho zdraví?

I když se v současné době prohlašuje, že se mikrovlny "zaručeně nerozptylují do okolí", pokud se mikrovlnky správně užívají podle schváleného návodu, rozhodnutí, zda chce či nechce jíst jídla připravená v mikrovlnné troubě, leží na spotřebiteli. Totéž samozřejmě platí především pro rozhodnutí, zda si ji vůbec pořídit.

Mikrovlnky škodí zdraví - WM magazín 01

Mikrovlny jsou nebezpečné pro přípravu kojeneckého mléka

Byla zveřejněna celá řada velmi vážně míněných výstrah, jichž si ale stěží někdo povšiml. Například v příručce Mladým rodinám, od Minnesota Extension Service Minnesotské univerzity, vydané v roce 1989, stojí:

Ačkoli mikrovlny ohřejí jídlo rychle, nelze je doporučit pro ohřívání kojeneckých lahví. Láhev se může zdát na dotyk chladná, ale tekutina uvnitř může být extrémně horká a může dětem popálit ústa a jícen. Také tvorba páry v uzavřené nádobě, jakou je dětská láhev, může způsobit výbuch.

Ohřívání láhve v mikrovlnce může být příčinou nepatrných změn struktury mléka. V kojenecké směsi může dojít ke ztrátě některých vitamínů. V ohřátém mateřském mléce mohou být zničeny jisté ochranné látky. Ohřívání láhve držené v proudu horké vody z kohoutku, nebo postavené do mísy teplé vody sice vyžaduje několik minut navíc, ale je to mnohem bezpečnější.

Dr. Lita Lee, bioložka z Havaje, 9. prosince 1989 v časopise Lancet oznámila:
"V kojenecké směsi ohřívané v mikrovlnce konvertují určité transaminokyseliny na své syntetické cisisomery. Syntetické izomery, ať už cisaminokyseliny či mastné kyseliny, nejsou biologicky aktivní. Mimo to aminokyseliny L-proline konvertují na své d-isomery, známé neurotoxické [nervové] a nefrotoxické jedy [zasahují ledviny]. Je už dost špatné, že mnoho nemluvňat není kojeno, avšak mléčné náhražky (kojenecké výživy) jsou navíc jedovatější použitím mikrovln."


 

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama